Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Leányfalu hírességek képes leírás - Leányfalu.tlap.hu
részletek »

Leányfalu hírességek - Leányfalu.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: leanyfalu.tlap.hu » Leányfalu hírességek
Keresés
Találatok száma - 8 db
Bodoky Tamás

Bodoky Tamás

Tech-tud. rovatvezető, főszerkesztő-helyettes, főmunkatársa, aki hosszú ideig Leányfalun élt és gyakran megfordul manapság is a településen, hiszen szülei és a szülői ház is itt található meg. Oknyomozó újságíró a Magyar Narancs újságíró, szerkesztője korábban pedig a MTA Állatorvostudományi Kutatóintézet - tudományos segédmunkatársa

Dörner György

Dörner György

1979-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Ugyanebben az évben a Nemzeti Színház tagjaként kezdte meg pályafutását. 1982-ben a budapesti Katona József Színház alapító tagja, 1988-tól a Radnóti Miklós Színház társulatának a tagja. 1989-től szabadfoglalkozású művész. Játszott a veszprémi Petőfi Színház, a Komédium, a Várszínház, a tatabányai Jászai Mari Színház, a kecskeméti Katona József Színház és a Magyar Színház előadásain. Színpadi alakításai mellett számos mozi- és televíziós filmben szerepelt.

Fábry Sándor

Fábry Sándor

Fábry Sándor (Budapest, 1953. november 20. -) író, humorista, műsorvezető, dramaturg, a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze. Szerteágazó művészetét a kitűnő verbális és kommunikatív képességeire alapozza és azt sajátos egyedi humorral fűszerezi.

Karinthy Frigyes

Karinthy Frigyes

Magyar író, költő és műfordító. Karinthy Frigyes 1898 és 1900 között kezdett írni: színműveket, kalandos történeteket, verses meséket írt; emellett naplót vezetett. Tizenöt éves volt, amikor a Magyar Képes Világ folytatásokban közölte a Nászutazás a Föld középpontján keresztül című regényét. Élete végégig Leányfalun élt és alkotott.

Kemény Dénes

Kemény Dénes

Kemény Dénes (Budapest, 1954. június 14. -) válogatott vízilabdázó, edző, állatorvos. Országos hírnevet a magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitányaként szerezte, amely csapat 2000 és 2008 között három olimpiai bajnokságot nyert. Edzői munkája emellett tanít, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának címzetes egyetemi docense

Leányfalu híres emberei

Leányfalu híres emberei

Leányfalun élt és alkotott híres embere listája. A hírességek között olyan írók is megtalálhatók, mint például Móricz Zsigmond vagy Gyulai Pál a neves irodalomtörténész, egyetemi tanár és kritikus. De azt például kevesen tudják, hogy Kádár János is rengeteg időt töltött el a településen.

Móricz Zsigmond

Móricz Zsigmond

Móricz Zsigmond 1879-ben született Tiszacsécsén. Édesanyja Pallagi Erzsébet, aki református pap leánya volt, édesapja igazi, kemény ötholdas magyar parasztember: Móricz Bálint földműves, építési vállalkozó, aki egy ideig módos parasztgazdának számított. Kilenc testvére volt, ebből kettő erőszakos halállal halt meg

Waszlavik Gazember László

Waszlavik Gazember László

1951 dec. 16-án született Miskolcon, ahol apja meteorológusként éppen repülőszolgálatot teljesített. Innen a szülők régi lakhelyére a Dunakanyarba kerültek vissza, ahol apró gyermek korától fogva zenélt.

Tuti menü