Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Leányfalu látványosságok képes leírás - Leányfalu.tlap.hu
részletek »

Leányfalu látványosságok - Leányfalu.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: leanyfalu.tlap.hu » Leányfalu látványosságok
Keresés
Találatok száma - 5 db
Fürdő Leányfalu

Fürdő Leányfalu

A Duna partján csodálatos zöldövezetben kialakított fürdő legfőbb értéke a föld mélyéről feltörő gyógyvíz. A strand területén árnyat adó ősfák alatt pihenhetnek a hűsölni vágyók, de nagy, szabad zöldterületek várják a napimádókat is.

Köztérkép

Köztérkép

A Köztérkép a Szoborlap utódja és az a célunk, hogy tagjaink munkáján keresztül a lehető legtöbb köztéri műalkotást összegyűjtsük. 2006 óta több, mint 17.000 alkotást derítettünk fel és mutattunk be. Legyél Te is részese ennek.

Leányfalu faluház

Leányfalu faluház

Szeretettel várjuk kedves Vendégeinket a Ravasz László Könyvtárban található eMagyaroszág Pont szolgáltatással. Az eMagyaroszág Pont használatára a könyvtár nyitva tartási idejében van lehetőség - a számítógép 30 perc idejére térítésmenetesen használható.

Református templom

Református templom

A barokk eredetű templom 1780-ban épült. A lakosság zöme református vallású, így az 1700-as években épült temploma is ezé a felekezeté. A torony néhány évtizeddel későbbi, 1818-ból való. A templomot 1939-ben átalakították, de megmaradt a XVIII. századi berendezés: a barokk padok: a copf stílusú szószék és papi szék.

Római őrtorony romjai

Római őrtorony romjai

A négyszögletes alaprajzú őrtorony falai cca. 1,5 méter vastagok, tört bazaltkőből épültek. Kívülről vékony kreítőfal, valamint feltehetően árok és sánc övezte. Ezeknek egy szakaszát mutatta be a rekonstrukció a főút felől. Bemutatott 20-50-70 cm-el felmagasított, egységes falkoronával kialakított falakkal jelenik meg. Belső terében négy négyzetes alaprajzú, faragott kváderekkel épített pilléralap emelkedik, melyek az emeletes torony belső födémét tartották, egyben segítettek áthidalni a belső fesztávolságot is.

Tuti menü